Nekupujte – pěstujte

Každý člověk se snaží ušetřit. Tedy téměř každý. Někteří lidé toho nemají zapotřebí. My ostatní musíme pečlivě dávat pozor, zač vydáme pracně vydělané peníze.
§  Některé hospodyňky pojaly problém šetření chytře.
§  Co mohou, to si doma vyrobí.
letní salát
Samozřejmě, že to není možné u všeho. Domácí nudle zvládne asi skoro každá hospodyňka, ale ne každá má potřebné předpoklady k tomu, aby si do těsta vyrobila i vajíčko. Zaměříme se raději na ovoce, zeleninu a různé bylinky, které jsou v kuchyni zapotřebí. Samozásobitelstvím se můžete zabývat i v tom případě, že máte malou zahradu. Určitě se tam něco vejde. Nejprve je potřeba vypracovat pěstební plán. Některé plodiny se dají sít docela brzy a pak i celkem brzy sklízet. Udělají tedy místo něčemu dalšímu, co má svou vegetační dobu posunutou.
zdravý předkrm

Pastva nejen pro oči

Pokud se obáváte pustit se do něčeho většího, můžete začít s bylinkami. Bylinky jsou nenáročné a zaberou velice málo místa. Krom toho mají ještě další skvělé vlastnosti
·        krásně voní
·        hezky vypadají
·        čerstvé jsou nejlepší
·        dají se usušit na horší časy.
Možná, že už máte na své zahradě vypěstováno a ani o tom nevíte.V poslední době se totiž začínají do našich kuchyní dostávat i některé jedlé plevele. Možná si někteří spotřebitelé různých travin říkají, že by mohlo být ještě hůře, a proto trénují už teď. Pravdou je, že některé plevele jsou už odzkoušené předešlými generacemi. Můžete si například vyrobit
o   pomazánku z česnáčku lékařského
o   špenát z mladých kopřiv
o   prvosenkový salát
o   letní salát ze sedmikrásek
o   další salát z listů pampelišky – je potřeba používat mladé listy, protože ty starší jsou hořké.
kovový regál na kytky
Jestliže máte zahradu, která je větší, můžete se pustit do pěstování ovocných stromků, které jsou také velice nenáročné. Z plodů se dá vyrobit mnoho dobrého a užitečného pro teplou i studenou kuchyni.